perjantai 17. toukokuuta 2013

Gibraltar!

Gibraltar kaukaa.
Kirsin vanhemmat tulivat tällä viikolla Fuengirolaan ja he olivat vuokranneet auton, joten lähdimme eilen yhdessä käymään Gibraltarinsalmella. Sinne on noin 100 km Fuengirolasta.
Gibraltar kuuluu Iso-Britannialle, joten ensinnäkin sinne mennessä piti olla passi joukossa jota näytettiin tullissa. Valuuttana sielä on punta, mutta sielä pystyi myös maksamaan euroilla, hintataso oli korkea.


Jätimme auton Espanjan puolelle ja jatkoimme matkaa kävellen, koska autojono Gibraltarille oli toooooosi pitkä. Oli hyvä veto, koska myös Gibraltarilta pois tullessa autojono oli taas tosi pitkä.

Kuva korkealta vuoren päältä.
Todiste että käytiin aivan korkealla.

Kaksi apinaa.
Apina.

Gibraltar on myös tunnettu "vaarallisista" ja "varastelevista" apinoista. Ne olivat kuitenkin tosi kesyjä ja niitä löytyi vuoren päältä monta! :) Jos apinaa olisi ruokkinut niin olisi saanut korkeintaan 4000 punnan sakot.

Me ja apinat.
Apina ettii Kirsin nutturasta kirppuja.
Mentiin korkealle vuoren päälle sellaasella hiihtohissin näköösellä jutulla. Makso 12,90e/hlö ja matka ylös kesti noin 5 minuuttia. Alas lähdettiin tietenkin kävellen, vaikka sillä hissilläkin olisi päässy
Ympäri vuorta oli muutakin nähtävää kuin vain apinat. Emme kuitenkaan viitsineet kiertää kaikkia läpi, koska olimme kävellen matkassa ja vuori oli läpimitaltaan arviolta 4 km pitkä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti