maanantai 17. kesäkuuta 2013

Viimeinen viikko keittiöllä!

Viisi viikkoa keittiötyöskentelyä takana ja on jo todella innostunut fiilis että työt loppuu. Vielä neljä päivää jäljellä! :)

Keittiöllä työvaatteina oli omat kokkivaatteet.
Keittiöllä työskentelin aina aamuvuorossa 8-16. Aamuvuorossa oli lisäkseni aina yksi tai kaksi muuta kokkia, mutta päivän mittaan kuitenkin kokkeja tuli aina enemmän valmistelemaan päivän tai illan juttuja.
Enimmäkseen työskentelin keittiön kylmällä puolella missä huoneenlämpö oli koko ajan 16 asteen 
paikkeilla. Kylmän puolen lisäksi oli lämmin keittiö ja leivonnaishuone joissa työskentelin aika harvoin.
 
Kylmän puolen keittiötä.
Kylmän puolen keittiötä. Ja tässä nurkassa työskentelin eniten.
Mitä tein?
- Erilaisten juustojen, kinkkujen ja makkaroiden viipalointia sellaasella sirkkelin näköösellä koneella
- Aamupalabuffetin pöytien täyttämistä
- Illallis- ja aamupalabuffetin esivalmistelua
- Erilaisten kalojen ja lihojen viipalointia
- Pilkoin ananasta, meloonia, tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia ja vesimelonia
- Leivitin kaikenlaista
- Täytin kaikkia eri kippoja ja kappoja seuraavan päivän aamupalaa varten
- Tein salaattia henkilökunnan ruokalaan
- Tein ”vecisa” ja ”del dia” nimisiä napostelulautasia joillekki yli tärkeille ihmisille
- Keräsin aamupalabuffetin pois

 
Muun muassa näitä kippoja ja kappoja täyttelin joka päivä.
Kuva siitä "sirkkelin  näköösestä koneesta". Tässä menossa serrano-kinkun viipalointi.
Mielipiteeni keittiötyöskentelystä?
Keittiöllä oli tosi rentoa. Ainut hetki kun oli aina oikein kiire oli yleensä klo 9-10 kun piti täytellä aamiasbuffettia tiuhaan tahtiin, koska olin aina yksin täyttämässä sitä. Loppupäivän työskentelinkin yksikseni tehden kaikkia yllä mainittuja tehtäviä.
Välillä keittiöllä tuntui niin kuin tekisin kaiken itse ja muut vain oleilivat, mutta ainakin tekemistä riitti. Kuitenkin yleensä puoli kahden jälkeen alkoi vähän tylsemmät hetket kun ei aina ollut kovin paljon enää tekemistä. Silloin menin auttamaan muita kokkeja illallisen kanssa.
 
Tässä on ne napostelulautaset, jotka menivät tärkeille vieraille. Vasemmalla "vecisa" joka oli aina samanlainen (kiposta puuttuu pähkinät) ja oikealla on "del dia" ja se vaihteli aina joka päivä, tässä on torstain "del dia".
Keittiö oli ehdottomasti paljon mukavempaa hommaa kuin sali! Olin onnekas että pääsin ensimmäiseksi salivuoroihin, koska nyt tämä harjoittelun loppuvaihe oli rennompaa.
 
- Kirsi ja keittiöläiset kutsuivat mua nimillä ”Kirsi, kris, kipi, kirstiin, mari”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti