Keittiöllä työvaatteina oli omat kokkivaatteet. |
Keittiöllä
työskentelin aina aamuvuorossa 8-16. Aamuvuorossa oli lisäkseni aina yksi tai
kaksi muuta kokkia, mutta päivän mittaan kuitenkin kokkeja tuli aina enemmän
valmistelemaan päivän tai illan juttuja.
Enimmäkseen työskentelin keittiön kylmällä puolella missä huoneenlämpö oli koko
ajan 16 asteen
paikkeilla.
Kylmän puolen lisäksi oli lämmin keittiö ja leivonnaishuone joissa työskentelin
aika harvoin.
Kylmän puolen keittiötä. |
Kylmän puolen keittiötä. Ja tässä nurkassa työskentelin eniten. |
Mitä tein?
- Erilaisten juustojen, kinkkujen ja makkaroiden viipalointia sellaasella
sirkkelin näköösellä koneella
- Aamupalabuffetin pöytien täyttämistä
- Illallis- ja aamupalabuffetin esivalmistelua
- Erilaisten kalojen ja lihojen viipalointia
- Pilkoin ananasta, meloonia, tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia ja vesimelonia
- Leivitin kaikenlaista
- Täytin kaikkia eri kippoja ja kappoja seuraavan päivän aamupalaa varten
- Tein salaattia henkilökunnan ruokalaan
- Tein ”vecisa” ja ”del dia” nimisiä napostelulautasia joillekki yli tärkeille ihmisille
- Keräsin aamupalabuffetin pois
- Aamupalabuffetin pöytien täyttämistä
- Illallis- ja aamupalabuffetin esivalmistelua
- Erilaisten kalojen ja lihojen viipalointia
- Pilkoin ananasta, meloonia, tomaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia ja vesimelonia
- Leivitin kaikenlaista
- Täytin kaikkia eri kippoja ja kappoja seuraavan päivän aamupalaa varten
- Tein salaattia henkilökunnan ruokalaan
- Tein ”vecisa” ja ”del dia” nimisiä napostelulautasia joillekki yli tärkeille ihmisille
- Keräsin aamupalabuffetin pois
Muun muassa näitä kippoja ja kappoja täyttelin joka päivä. |
Kuva siitä "sirkkelin näköösestä koneesta". Tässä menossa serrano-kinkun viipalointi. |
Mielipiteeni
keittiötyöskentelystä?
Keittiöllä oli tosi rentoa. Ainut hetki kun oli aina oikein kiire oli yleensä klo 9-10 kun piti täytellä aamiasbuffettia tiuhaan tahtiin, koska olin aina yksin täyttämässä sitä. Loppupäivän työskentelinkin yksikseni tehden kaikkia yllä mainittuja tehtäviä.
Keittiöllä oli tosi rentoa. Ainut hetki kun oli aina oikein kiire oli yleensä klo 9-10 kun piti täytellä aamiasbuffettia tiuhaan tahtiin, koska olin aina yksin täyttämässä sitä. Loppupäivän työskentelinkin yksikseni tehden kaikkia yllä mainittuja tehtäviä.
Välillä keittiöllä tuntui niin kuin tekisin kaiken itse ja muut vain oleilivat,
mutta ainakin tekemistä riitti. Kuitenkin yleensä puoli kahden jälkeen alkoi
vähän tylsemmät hetket kun ei aina ollut kovin paljon enää tekemistä. Silloin
menin auttamaan muita kokkeja illallisen kanssa.
Keittiö oli ehdottomasti paljon mukavempaa hommaa kuin sali!
Olin onnekas että pääsin ensimmäiseksi salivuoroihin, koska nyt tämä
harjoittelun loppuvaihe oli rennompaa.
- Kirsi ja
keittiöläiset kutsuivat mua nimillä ”Kirsi, kris, kipi, kirstiin, mari”
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti