torstai 20. kesäkuuta 2013

Viimeinen viikko salissa!

Heissan!

12 tuntia töitä jäljellä, ei voi muutaku hymyillä. Nämä 6 viikkoa salin puolella on menny tosi nopiaa, hyvä vaan sillä pian ollaan kotona. Tosiaan koko sen ajan olin samoissa työvuoroissa eli 8-12 ja 19.30-23.30. En kyllä pystyis tollasia vuoroja tehdä montaa vuotta putkeen, onneksi suomessa ei ole siestaa.


Tehtävät:
Aamun aloitin yleensä laittamalla servetit terassin pöytiin, jonka jälkeen jäin yleensä tunniksi siivoamaan pöytiä ja kantamaan kahvia asiakkaille. 9 mais töihin tuli yleensä ainaki 5 uutta työntekijää, joten sain poistua taka vasemmalle ja mennä kiillottamaan aterimia ja laseja iltaa varten. N. 10.30 siirryn takaisin saliin ja aloitan kattamaan pöytiä illalliselle. Kun sali on tiptop, alkaa ärsyttävin ja hikisin homma eli ROPA, eli kaikki 50000 pöytäliinaa "pussitetaan" ja roudataan lavanderiaan eli pyykkitupaan. Sit pääsen kotia odottelemaan innolla iltaa. :)

Iltavuorossa saan onneksi taas mennä kiillottamaan aterimet ja lasit. Kiillotuksen jälkeen laitan kahvikupit valmiiksi pinoihin, jonka jälkeen taittelen servetit aamiaiselle. Kun kaikki valmista menen taas kattamaan salia aamupalaa varten, jonka jälkeen TAAS ropa. Ilta pulkassa ja olen ihme kyllä päässyt joka ilta ajoissa kotiin, päivällä on pari kertaa mennyt ylitöiksi, mutta ei se mitään haittaa.


Mielipiteeni:

Sali ei ole edelleenkään mun juttu, mutta en valita ku ei sitä kestäny ku 6 viikkoa. Onneksi ei tarvinnut olla paljon salissa keräilemässä likaisia astioita ja kuuntelemassa valittavia asiakkaita. Mutta kyllä tuo kiillotuski tulee jo korvista ulos. Tarjoilijat oli toosi mukavia, yhtä ihmistä lukuunottamatta (eikä siitä sen enempää :)).



Mahtava kokemus, hyvä että lähdettiin tänne. En siis kadu vaikka oli myös niitä huonoja päiviä. Tutustuin uusiin ihmisiin (suomalaisiin), sain ihanan rusketuksen, rahaa meni mutta menkööt, onneksi pääsee heti töihin ku ollaan Suomessa. Kävi pari kaveriaki moikkaamas ja meillä oli ratkiriemukasta (Jenkku ja Joonas ;)) Kirsi on loistavaa matkaseuraa ja ei me nyt niin kovin paljo olla edes tapeltu, hahaha 

TJ 10!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti